't Grof Zout

NL
FR
Chef's menu

Van woensdagmiddag tot en met zondagmiddag kunt u genieten van het "Chef's menu", een creatief en seizoensgebonden 5 gangen menu. Dit menu is ook in beknoptere versie verkrijgbaar.

 

Om organisatorische redenen wordt het Chef's menu voor de gehele tafel bereid, maar er is eventueel een aanpassing mogelijk.

Vegetariërs, veganisten of mensen met allergieën kunnen eveneens een aangepast menu verkrijgen. Gelieve dit bij uw reservatie door te geven, zodat wij op voorhand de nodige producten kunnen bestellen.




Chef’s Menu oktober 2017

Van 4 oktober t/m 29 oktober - Uitzonderlijk gesloten van 18 t/m 22 oktober!

Rolletjes courgette met gemarineerde Schotse zalm
Pastaslaatje met mossel en venkel
Gefrituurde groene kruiden en dressing van rode paprika
***
Gegrilde kleine tarbot, wortelravioli met prei en krab
Schuimige kerveljus
***
Roodpootpatrijs met witloof gegaard in Geuze
Maïspannenkoekjes met huisgerookte pancetta
Saus met groene linzen
***
Artisanale kazen geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
Leopold III druiven, granen/rozemarijncracker
Suggestie: Porto Old White 10 years Niepoort € 8,00
***
Bakbanaan met rum en ijsgekoelde chocolademeringue
Bruine suiker koekjes

 

Menuwijnen:

Biersuggesties:

 


 

Chef’s Menu november 2017

Van 1 november t/m 26 november 2017

Sneetjes gelakte hoeveparelhoen,
Witloofslaatje met broodkorstjes en oude Gouda
Ketchup van gele biet
***
Op het vel gebakken snoekbaars
Knolseldercrème en gegrilde pompoen met look
Saus van gekarameliseerde ui
***
Hertenbout met savooikool in de oven gegaard en cecina de bœuf
Tempura van zoete aardappel
Wildsaus met truffel
***
Artisanale kazen geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
Gepofte appelpartjes met grenadine
Roggetoast met pompoenpitten
Suggestie: Nonniversaire 50 cl 12,1° digestiefbier gelagerd op calvadosvaten, complex vol bier 17,00
***
Kastanjerijst met chocoladesorbet en gelei van peer met vanille

 

Menuwijnen:

Biersuggesties:

 


 

Chef’s Menu december 2017

Van 29 november t/m 17 december

Paté van zacht gerookte schol verpakt in slablad,
Paddenstoelen op Griekse wijze en Rodenbachmayonaise
***
Gebakken Sint-Jakobsoesters, witlooftaartje met vleugje limoen
Bouillon gebonden met witte bonen
***
Polderhaas met geglaceerde raapjes en crème van pastinaak
Aardappelen met selderzout en saus met balsamicomosterd
***
Artisanale kazen geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
Kweepeercompote met sinaasappel
Grissini met maanzaad
Suggestie: Marsala Riserva Storica 1988 Curatolo Arini € 8,00
***
Pannenkoekje opgevuld met hazelnootpudding
Karamelijs met stukjes witte chocolade

 

Menuwijnen:

Biersuggesties:

 


 

Chef’s Menu januari 2018

Van 6 januari t/m 29 januari

Wortelslaatje met specerijen, gebakken ganzenlever
Vinaigrette van rode biet en Jonagold
***
Tongschar op groene kool met gerookte paling en zachte picklessaus
***
Ierse ribeye met gestoofde bospaddenstoelen en gegrilde koolrabi
Aardappel opgevuld met pompoen en kastanje
***
Artisanale kazen geselecteerd door kaasmeesters Callebaut
Chutney van banaan met dadel
Geroosterd karnemelkbrood
Suggestie: Ruby Vintage 2007 – Poças Junior porto € 10,00
***
Chocoladebaba met mangocrème en passievruchtijs

 

Menuwijnen:

Biersuggesties:

 


Het lunchgerecht aan € 22,00

Dagelijks zal er een vis- of vleesgerecht geserveerd worden volgens de inspiratie van de chef. 
Voor diegenen die beperkt in tijd zijn is dit de ideale formule. Gelieve te bestellen bij reservatie voor een vlot verloop.



Het kindermenu aan € 20,00 of € 25,00

Graag verwelkomen wij ook jonge gastronomen. Naast onze bestaande gerechten kunnen zij ook opteren voor het vereenvoudigd menu in 2 (hoofdgerecht + dessert) of 3 gangen (soepje als voorgerecht erbij) op kindermaat. Gelieve dit te vermelden bij uw reservatie zodat wij de nodige producten kunnen voorzien.